Practici agricole de pe mormantul lui lui Nakht
Civilizația Egiptului antic s-a dezvoltat datoritǎ fluviului Nil și inundațiilor sezoniere. Predictibilitatea revǎrsǎrilor și solurile fertile oferite le-au permis egiptenilor sǎ-și construiascǎ un imperiu pe baza unei bogății agricole. Egiptenii sunt acreditați ca fiind unii dintre primele grupuri de oameni care au practicat agricultura la scară largă. Acest lucru a fost posibil datorită ingeniozitǎții acestora care au dezvoltat bazinele de irigație. Cultivau cereale, cum ar fi grâu și orz, și plante industriale, cum ar fi inul și papirusul.
Motto :
" Cum sa driblezi criza facand agricultura cu cap ” : motocultor - motosapa - motocultoare - motosape – motoprasitoare si remorci
Se numeste Paquali 917 si are motor Lombardini de 18 cp.
Pornire si electrica si la sfoara.
Motocultor Diesel cu remorca
Vom onora absolut toate comenzile , oferte personalizate la cerere !!
Branduri mari la preturi mici !
Va asteptam !!!!
Video :
www.youtube.com/watch?v=HdW1iCPk-oU&feature=youtu.be
Aprobarea oficială a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 ne permite ca în cel mai scurt timp să lansăm toate măsurile de finanţare, lucru care se va întâmpla în cursul lunii iunie, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, în urma transmiterii deciziei oficiale de aprobare a programului de către Comisia Europeană.
'România a fost, în 2014, printre primele ţări care a transmis Comisiei Europene Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Iată că adoptarea oficială a Comisiei Europene ne permite ca în cel mai scurt timp să lansăm toate măsurile de finanţare, lucru care se va întâmpla în cursul lunii iunie. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale este pregătită să primească proiecte în sesiune continuă, ceea ce constituie o noutate faţă de programul anterior. Noul Program vine cu o serie importantă de simplificări procedurale, care va permite o accesare mult mai facilă şi direcţionată spre cei ce au efectiv nevoie de finanţare', a precizat Daniel Constantin.
În data de 26 mai 2015, Comisia Europeană a transmis României decizia oficială de aprobare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020. Ţara are alocată prin PNDR 2014 - 2020 o sumă totală de 9,363 miliarde de euro, din care peste 8 miliarde de euro reprezintă fondurile europene atribuite ţării noastre, iar 1,347 miliarde de euro reprezintă contribuţia naţională.
Noul Program destinat dezvoltării agriculturii cuprinde 15 măsuri de finanţare, iar creşterea productivităţii agroalimentare şi integrarea producţiei naţionale în lanţuri alimentare reprezintă cele două obiective majore urmărite în noul PNDR.
"Comisia Europeană a aprobat 24 programe de dezvoltare rurală (PDR-uri) suplimentare vizând îmbunătăţirea competitivităţii agriculturii UE, protecţia mediului rural şi a climei, precum şi consolidarea structurilor economice şi sociale ale comunităţilor rurale în perioada de până în 2020. Se estimează că programele adoptate astăzi (marţi - n.r.) vor crea peste 40.000 de locuri de muncă în zonele rurale şi aproximativ 700.000 de locuri de formare pentru a încuraja inovarea, transferul de cunoştinţe, practicile agricole mai durabile şi întreprinderi mai puternice în mediul rural. Se pune la dispoziţie o finanţare în valoare de 27 miliarde de euro din bugetul UE, cofinanţată de alte fonduri publice la nivel naţional/regional şi/sau de fonduri private", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.
Programele aprobate au fost depuse de Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Germania, Irlanda, Italia, România, Spania, Suedia şi Regatul Unit.
Potrivit datelor Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), plăţile totale efectuate până în prezent din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 - 2013 au depăşit 7,6 miliarde de euro pentru proiecte de investiţii şi pentru decontarea plăţilor directe către fermieri, iar România a ajuns la un gradul de absorbţie al fondurilor europene acordate pentru agricultură şi dezvoltare rurală de peste 84%.
Valoarea totală a PNDR 2007 - 2013 a fost de 9,32 miliarde de euro, din care 6,14 miliarde de euro au fost alocaţi proiectelor de investiţii prin 12 măsuri şi trei scheme de stat, iar 3,18 miliarde de euro pentru plăţi directe prin patru măsuri.
Produse
Catalog ECO Ferma
Carta Timisland
Fonduri europene pentru agricultura
Ø Generalitati
Ø Pasii necesari pentru obtinerea si derularea unei finantari nerambursabile
Fondurile europene înseamnă, practic, fondurile nerambursabile sau fondurile structurale oferite de Uniunea Europeană pentru finanţarea unor proiecte menite să faciliteze dezvoltarea economică şi socială a statelor membre ale Uniunii.
Fondurile Structurale şi de Coeziune sunt instrumente financiare prin care Uniunea Europeană acţionează pentru realizarea celor trei obiective ale Politicii de Coeziune prin implementarea Programelor Operaţionale, pentru eliminarea disparităţilor economice şi sociale între regiuni, în scopul realizării coeziunii economice şi sociale.
Fiecare Program Operaţional (PO) este completat de un Program Complement, documente ce nu sunt supuse aprobării Comisiei Europene, dar care cuprind detalii practice privind proiectele şi cheltuielile eligibile, potenţialii beneficiari, modurile de decontare, rolul autorităţilor etc.
Fiecare PO este împărţit în mai multe Axe Prioritare
Fiecare axă având unul sau mai multe Domenii majore de intervenţie, care la rândul lor pot cuprinde una sau mai multe operaţiuni ce urmează a beneficia de finanţare din fondurile structurale.
Sumele pentru fondurilor alocate fiecărui stat membru se stabilesc pentru o perioadă de 7 ani.
Cele 33,5 miliarde euro alocate României din banii europeni sunt împărţite în fonduri structurale şi de coeziune (19,8 miliarde euro) şi fonduri pentru agricultură
Viitoarea programare financiară 2014-2020 a fondurilor structurale şi de coeziune de 21,8 mld. euro prevede doar şase programe operaţionale, faţă de şapte cât sunt în prezent, potrivit planului alcătuit de partea română care trebuie agreată de Comisia Europeană.
Unul dintre Programele operaţionale ce compun fondurile structurale este şi PNDR - Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, cel prin care se derulează proiectele pentru agricultură.
Paşii necesari pentru obţinerea şi derularea unei finanţări nerambursabile se compun din 11 puncte:
1. Ideea de proiect şi definirea acestuia.
2. Stabilirea unui plan de acţiune prin identificarea activităţilor necesare pentru ca afacerea să funcţioneze şi a elementelor investiţionale necesare (spre exemplu: spaţiu, echipamente, instalaţii, formare personal etc.). Natura unui proiect este dată de obiectivul acestuia, de achiziţiile care se vor face şi de necesitatea implementării. Cu cât natura unui proiect este mai apropiată de obiectivele programului prin care va fi finanţat, cu atât acel proiect va avea şanse mai mari de aprobare.
3. Identificarea sursei de finanţare (încadrarea în Programul şi măsura de finanţare corespunzătoare).
4. Completarea cererii de finanţare şi a anexelor şi transmiterea lor către Organismul Intermediar/Autoritatea de Management. Pentru aceasta există un model unic de cerere de finanţare, cu anexe diferenţiate pe fiecare fond în parte.
5. Urmează verificarea conformităţii administrative a cererii de finanţare în concordanţă cu procedurile interne ale fiecărei Autorităţi de Management şi verificarea eligibilităţii proiectului din punct de vedere al criteriilor specificate în Ghidurile Solicitantului*, corespunzătoare măsurii de finanţare. În privinţa eligibilităţii, este esenţial ca toate criteriile să fie îndeplinite de beneficiar. Dacă un singur criteriu nu corespunde (spre exemplu, lipsa datoriilor către stat), atunci, obligatoriu, dosarul va fi respins. Această primă etapă presupune o cunoaştere în cel mai mic detaliu a ghidurilor de accesare a fondurilor europene.
6. Întocmirea documentaţiei pentru depunerea proiectului în vederea accesării finanţării nerambursabile.
7. Depunerea proiectului şi obţinerea notificării de aprobare spre finanţare a proiectului. Se face evaluarea tehnică şi financiară a proiectului.
8. Semnarea contractului de finanţare cu Autoritatea de Management (ministerele abilitate să gestioneze fondurile).
9. Implementarea proiectului - demararea propriu-zisă a investiţiei: realizarea procedurii de achiziţie, realizarea activităţilor specificate în proiect, depunerea cererii de rambursare şi rapoartele de progres.
10. Primirea ajutorului financiar nerambursabil de la organismele de plăţi ale Autorităţilor de Management.
11. Monitorizarea investiţiei