Moara de Cereale

Moara de cereale 
 

O afacere cu sanse reale de reusita

Este o cerere in crestere pentru produsele si serviciile mentionate

Pozitia geografica asigura o baza larga de aprovizionare cu materii prime comuna si satele fiind situate intr-o zona cerealiera si exista posibilitati de desfacere datorita retelei relative dezvoltate de drumuri : …

Sunt perspective largi de dezvoltare a afacerii

Moara va produce faina de grau achizitionat si va oferi servicii de morarit pentru producatorii agricoli din zona

Analiza proiectului de investitii este facuta pe 5 ani , activitatea generand un surplus de numerar de 900 miliane lei

Venturile vor fi folosite pentru dezvoltarea afacerii

Estimare rezultate s-au facut in conditiile unei marje largi de siguranta :

ü  Utilizarea capacitatii de productie in proportie de 75 % in primul an de functioinare si 95 % in urmatorii ani

ü  Nivel minim al veniturilor considerate si cheltuieli maxime luate in calcul

ü  Un regim de lucru de numai 8 ore pe zi ,5 zile pe saptamana

ü  Pretul de vanzare si uium pentru servicii de macinat cu cel putin 10 % sub nivvelul mediu al celor practicate in momentul actual pe piata

Moara va functiona :

Ø  In regim de productie : va produce faina de grau si porumb din cereale achizitionate , faina urmand a fi vanduta en – gros

Ø  In regim prestari servicii – va macina cereale pentru locuitorii din zona cu plata in natura , sub forma de uium

Produsul principal care va fi oferit este faina alba pentru panificatie tip 680

Un alt produs care poate fi obtinut este malaiul obisnuit

Ca produse secundare se vor obtine tarata de grau si de porumb

Moara de grau poate fi reglata si pentru gris

Conform traditiei in Romania se consuma cantitati apreciabile de paine ( minim ½ de paine zilnic pe cap de locuitor adica 200 g de faina spre deosebire de tarile din Europa de Vest unde este preferat cartoful

Prin urmare faina de grau este un element solicitat